حمل و نقل دریایی چیست؟ : اگر بخواهیم ساده بگوییم حمل و نقل دریایی عبارتی است از جابجایی کالا، افراد و … به وسیله کشتی و ابزار های دریایی ، کشتی و دیگر شناورها از طریق راه های دریایی ، اقیانوس ها، کانال ها، رودخانه ها و دریاچه ها.
اجسام و کالا هایی که از روش حمل و نقل دریاییی حمل می شوند اکثرا دارای وزن و اندازه بزرگ و زیادی دارند. طولانی بودن تایم حمل و نقل در بیشتر مواقع توجیه چندانی برای یک فرد و مسافر ندارد.
از سمتی دیگر در برخی از مواقع مشخصات جغرافیایی کشور این نحوه ورود بار و کالا و مسافر را تقریبا امکان نا پذییر می کند چرا که دسترسی به آب های آزاد در همه مناطق قابل اجرا نمی باشد.
ولی با تمام این تفاسیر این روش حمل و نقل یکی از کلیدی ترین و بهترین روش های حمل بوده و درصد بسیار زیادی از تجارت دنیا با این روش مقاصد حمل می رسد.
این روش حمل و نقل کاربردی ترین راهکار برای جابهجایی کالا در لول بین المللی است و در ساز بیشترین میزان حمل و نقل کالا را در دنیا و تجارت به عهده دارد.
این راهکار مزایای و حسن های خیلی خوبی نسبت به سایر روش های حمل و نقل دارد. اگر بخواهیم به این مزایا اشاره کنیم میتوانیم بگوییم جابهجایی حجم زیاد بار در هر کشتی که از کلیدی ترین ویژگی های ترابری دریایی بار به حساب میآید.
اخیرا با وجود کشتی های غول پیکرر و عظیم که به منظور جابهجایی بار ساخته شده اند، اندازه حمل کالا به کمک کشتی خیلی حجیم تر از گذشته شده و هر کشتی مگا به صورت تقریبی توانایی حمل حدودا هزاران کانتینر که در هر کانتینر صد ها کالا وجود دارد را با خود دارد.
حمل و نقل دریایی چیست؟
در رروش حمل و نقل دریایی بین المللی ، باید دقت داشت به عواملی مثل نوع کالا، طول مسیر و سایر موارد از وسایل دریایی مختلفی مثل لنج، نفتکش و … برای ارسال کردن کالا استفاده می گردد.
کشور عزیزمان دارای بیش از 3000 کیلومتر خطوط دریایی است. علاوه بر آن دسترسی به آب های آزاد از مسیر های اقیانوس هند، قرارگیری در مسیر کویدورهای غرب، شرق و شمال و دسترسی به دریای خزر در شمال و دریای عمان و خلیج فارس در جنوب ایران از دیگر مزیت های اصلی جغرافیایی کشور عزیزمان محسوب می گردد.
در کشور عزیزمان فرایند حمل و نقل حجم بسیاری از کالا از اسکله های بازرگانی و بندر هایی که لقب دروازه های اصلی صنعت حمل و نقل دریایی ایران نیز را به خود اختصاص داده، حدودا بیشتر از 85 درصد از صادرات و واردات ایران را در این سالیان اخیر نصیب خود کرده است.
البته این موضوع لازم به ذکر است که سازمان دریا نوردی و بندر های ایران که نقش پر رنگی در جهت حمایت از حمل و نقل دریایی ایران را به عهده دارد، بهره برداری و توسعه از تملمی زیر ساختهای دریایی و بنادری که تشکیل شده است ازسیاستگذاری ، اسکلههای بازرگانی ، تاسیسات بندری و علاوه بر این موارد که ذکر شد نظارت به ناوگان سنتی، نفتی و تجاری را عهده دار می باشد و در یک همکاری بسیار مصالمت آمیز ، اهمیت حمل و نقل دریایی در کشور عزیزمان ایران را درک کرده و در واقع این صنعت را به کارآمدی خیلی فراوانی رسانده است.
ناوگان کشتیرانی ایران
اگر به صورت خلاصه بخواهیم بگوییم ناوگان کشتیرانی کشورمان ، یک ناوگان دریایی عظیم و گسترده است که با در اختیار داشتن چندین کشتی اقیانوس پیمای بروز و فوق پیشرفته ، در همه لاین های بینالمللی جهان فعالیت دارد.
در حال حاضر کشتیرانی ایران برای انواع کالا های قابل حمل و نقل به بیشتر بندر های اصلی جهان تردد کرده و با ارائه خدمات فراوان ، بخش عمده ای از ظرفیت خود را به حمل و نقل انواع و اقسام کالا در چندین لاین گوناگون در دنیا اختصاص داده است.
برای مشاوره و ارائه خدمات حمل و نقل دریایی و حمل و نقل هوایی با مجموعه ما تماس بگیرید.
این مطلب ادامه دارد پس با وبسایت کمال آفرین همراه باشید.