انواع روش های حمل و نقل کالا : در مقاله قبلی ما درباره کارگو و ویژگی های آن صحبت کردیم. در این مطلب ما سعی داریم انواع روش های حمل و نقل کالا را به شما مخاطبین عزیز توضیح دهیم. پس با ما همراه باشید.
حمل و نقل یک نوع ابزار است برای جابجایی انواع گوناگون کالا، اجناس و حتی مردم حساب می شود . از مقررات و قوانین اصلی حمل و نقل کالا و حمل مساافر و حمل و نقل شهری دارای فرق های بسیاری هستند که در ادامه مطلب آن ها را بررسی خواهیم کرد .
در چرخه و روند حمل و نقل کالا مقررات و راهکار های جا به جا کردن کالا ، داشتن جواز های حمل و نقل کالا ، مدارک و پیوست های لازم و قواعد گمرکی و علاوه بر آن ابعاد ، وزن و جنس کالا خیلی مورد توجه هستند این در حالی است که در حمل ونقل خصوصی وعمومی طراحی وسیله نقلیه به معنی تعبیه استاندارد های مهم و مورد نیاز برای تعداد مسافران و میزبان هایی که حمل می کنند مورد بررسی و توجه فراوانی قرار می گیرند .
تاریخچه و پیشینه حمل و نقل کالا
از شروع به وجود آمدن شهر ها در دنیا تا حدود نيمه قرن 19 كه دقیقا مصادف شد با اختراع کردن خودرو و حضور وسايل حمل و نقل که با موتور کار می کردند ، حركت پياده شكل اکثر جابه جايي مردم در شهرها و مقياس انساني فرم دهنده ابعاد گذرها حساب مي شد.
اما در اواخر قرن نوزدهم با آغاز حمل و نقل ريلي در شهر های بزرگ و صنعتی ، راه آهن و ایستگاه های ریلی به مراكز اصلی ترافيكي و درب های ورود به شهر تبديل شد و این امر سبب تغييرات بسیار زیادی در ساختار شهرها شد.
انواع روش های حمل و نقل کالا
از اواییل قرن بیستم تا سال هاي اول دهه 60 قرن بيستم تمركز و تاكيد بر سهولت هرچه بيشتر حركت وسايل حمل و نقل که با موتور کار می کردند به هر فرمی که امکان پذیر بود ، بخشی جدايي ناپذير از حالت برنامه ريزي حمل و نقل و ترافيك در شهرها حساب مي شد.
در اين دوره ی طلایی در حمل و نقل ، با جدا سازی لاین های حركتي سواره و پياده در راستای به وجود آوردن بیشترین بهره وري از سامانه هاي حمل و نقل نوين مورد توجه قرار میگرفت و عابر پياده و نيازهاي وي در اولویت قرار نداشت.
مزایا و معایب حمل و نقل هوایی
این روش حمل و نقل نسبت به بقیه راهکار ها تقریبا یک روش نوین و جدید به شمار میرود. اکثرا در هر منطقه ای پایانه های باربری هوایی وجود دارد که از آن ها به عنوان فرودگاههای باربری نیز یاد میکنند.
در این میان راه و روش های گوناگون حملونقل اکثرا از راه های هوایی کمتر استفاده میشود. این راه و روش ها حسن های خوب و بدی را به همراه دارد که به صورت زیر است:
- اجناس در کمترین زمان ممکن به مقصد خود میرسند.
- در این روش امنیت کالای مورد نظر تقریبا تضمین شده تر است نسبت به سایر روش ها.
- قیمت و هزینه این روش یعنی حمل و نقل هوایی بالاتر است نسبت به سایر روش ها.
- خرابی و احتمال فاسد شدن کالا در این راه بسیار کمتر است.
- این روش نسبت به سایر روش ها از دردسر کمتری برخورد دار است.
- بعضی از کالا ها را نمیتوان از روش حمل و نقل هوایی جا به جا کرد.
این مطلب ادامه دارد پس با مجموعه کمال آفرین همراه باشید.